Calatoriti in Turcia cu copil / cu copii?

Copii sunt bineveniti in Turcia!

Inainte de calatorie, va rugam studiati cu atentie conditiile de calatorie cu copii minori si sa va asigurati ca dispuneti de toate actele de calatorie necesare.

Nu uitati sa va pregatiti “pachetul de calatorie al copiilor” cu care sa-i tineti ocupati in timpul calatoriei. Acest pachet este bine sa contina jocuri si jucarii de calatorie specifice varstei, precum si snacksuri, bauturi, fructe, precum si haine de schimb pentru accidente.

In Turcia, toata lumea va face tot ce e posibil ca sa va ajute in orice situatie care se poate ivi in timpul unei calatorii cu un copil sau cu copii. Turcia este considerata una dintre cele mai primitoare tari, in ce priveste o vacanta cu copii.

In cazul in care in timpul sejurului aveti nevoie de asistenta medicala solicitati ajutorul uni medic specializat in çocuk hastaliklari (pediatrie). Va reamintim sa va incheiati o asigurare medicala inca de acasa!

Cazarea  cu copii in Turcia
De obicei toate hotelurile, mici si mari pot caza copii de orice varsta in patuturi, sau paturi suplimentare. Multe unitati de cazare dispun si de camere familiare, cu un pat dublu si un pat single. Family-suit-urile au devenit de asemenea populare: 2 camere intercomunicante cu chicineta si 2 bai. In cazul in care calatoriti cu familia, solicitati camere familiare sau family suiturile, care de obicei nu sunt mai scumpe decat doua camere separate.
Studiati atent condiţiile în care diverse hoteluri oferă gratuitate la cazare pentru copil sau copii. Aproape toate hotelurile oferă GRATUITATE pentru 1 copil, diferenţiate pe limită de vârstă. Unele oferă până la 7 ani [cele mai multe], dar şi dacă copilul dvs are mai mult,până în 12 ani, tot vă rămâne un număr relativ mare de hoteluri la care nu plătiţi pentru el/ea. Exista si  hoteluri desi putine ca numar,  la care nu trebuie să plătiţi cazarea nici pentru copii de 13 sau 14 ani!

Infanti (bebek) si copii mici
Scutece de unica folosinta (bebek bezi)  pot fi procurate in farmacii (eczane), in supermarketuri (de ex. Migros, SOC, BIM, A-101) si magazine mai mici (bakkal). O marca dominanta este “Prima” (Pampers) sau Evy Bebe. . Tot in aceste locuri puteti gasi si mancare pentru bebelusi. Marcile cel mai des intalnite sunt: Milupa, Hipp Bebelac, Ulker si Hero Baby. Restaurantele din hoteluri va pot oferi ajutor la prepararea cerealelor simple, precum si la preparearea pireurilor de fructe si legume. Lapte ultra pasteurizat se gaseste la orice magazin local (bakkal).
Toalete publice nu sunt dotate cu mese de schimbat scutece, deci va trebui sa improvizati posibilitatile de a schimba copilul, dar turcii va vor oferi ajutor in orice situatie.
Produse de igiena pot fi deasemenea procurate din supermarketuri sau magazine mai mici. Marcile mai frecvent intalnite: Dalin, Johnsons, Nivea, etc. Printre produsele de spalat locale, am dori sa amintim Yumos and Vernel
Orasele nu dispun de foarte multe terenuri de joaca, si cele existente pot fi aglomerate si neconvenabile. In cazul in care doriti sa utilizati un asemenea loc cautati çocuk bahçesi.

Copii mai mari
Copii de varsta scolara vor gasi o gama larga de posibilitati de distractie: fortarete de explorat, turnuri de catarat, croaziere, plaje minunate, apa curata pentru balaceala, trenuri cu vagoane de dormit, palate, pesteri, orase subterane, si atractia nr. 1: o calatorie cu balonul. Va propunem sa cautati pentru sejur hoteluri specializate in vacantele cu copii mici, cum ar fi hoteluri Dino Club, Oasis Club, Magic Life, HV (saturi de vacanta), etc.

Adolescentii
Pe langa posibilitatile enumerate mai sus, adolescentii pot fi interesati si in excelentele posibilitati de a incerca windsurfingul, yachtingul, plimbarile, si site-urile istorice si arheologice.
Hotelurile, resorturile, saturile de vacanta pun la dispozitia copiilor de orice varsta diferite programe de animatie, servicii de miniclub, minidisco, aventura, etc.
Totul pare sa fie intr-un loc pentru o vacanta perfecta, unde fiecare sa-si gaseasca ceva pe plac.